Kirurgisk ekstraktion hund, advanced

tandudtræk hund

Dette er kurset til dig, som allerede laver kirurgiske ekstraktioner og har nogen erfaring med tandrøntgen.

Kurset fokuserer på de vanskelige ekstraktioner, og hvordan komplikationer i forbindelse med ekstraktionerne bedst håndteres.

Der vil være teoretiske oplæg, men det meste af tiden vil være dedikeret til praktiske demonstrationer og øvelser.

Du er velkommen til at tage dine egne håndinstrumenter med, så du kan få dem vurderet (og eventuelt slebet), men du kan også anvende TandDyreklinikkens udstyr.

Så er du bekymret for knækkede rødder, rødder i canalis mandibularis eller brækkede kæber i forbindelse med ekstraktionerne, så er dette kursus måske noget for dig.

Kirurgisk ekstraktion, hund (oktober 2023)

Avanceret-kirurgisk-ekstraktion-hund

Dette er kurset til dig, som vil træne kirurgiske ekstraktioner på hund.

Kurset gennemgår instrumentarium – hvad er ”need to have”, og hvad er ”nice to have”- samt diverse teknikker for kirurgisk ekstraktion.

Vi skal også gennemgå lokalanalgesier og se lidt på optagelse af tandrøntgenbilleder i forbindelse med ekstraktionerne.

Kurset er målrettet dyrlæger, som har ingen eller lidt erfaring med tandbehandling, og dyrlæger, som gerne vil have deres teknikker for kirurgisk tandekstraktion opdateret.

Der vil være teoretisk gennemgang, men også meget tid til praktiske øvelser både med hensyn til ekstraktioner, røntgenbilleder og lokalanalgesier.

TandDyreklinikkens Level of Excellence in Veterinary Dentistry (TDK-LEVD Zeta) – Dansk

Dyrtandlæge uddannelse

Zeta er det sjette hold i rækken af LEVD og uddannelsen er blevet optimeret og rettet til ud fra de tilbagemeldinger vi har fået fra de tidligere hold – så vi hele tiden kan tilbyde den bedste undervisning.

LEVD uddannelsen er en helt unik mulighed for at få en samlet uddannelse OG en eksamen, der beviser et højt fagligt niveau både teoretisk og praktisk.

Programmet er sammensat af både teoretiske forelæsninger, mange praktiske øvelser og hjemmeopgaver.

Uddannelsen gennemføres med et lille hold på kun otte deltagere, så udbyttet bliver bedst muligt, både i den teoretiske klasseundervisning, hvor den faglige diskussion bliver lettere, og til de praktiske øvelser, hvor der er rigeligt med udstyr, og ventetiden på hjælp fra underviseren er minimal.

Programmet består af seks moduler og en eksamen – i alt 20 dage. Undervisningsmodulerne bliver støttet af hjemmeopgaver, som deltagerne skal lave mellem de enkelte moduler. Der må påregnes en del timer til denne ”lektielæsning”.

TandDyreklinikken Level of Excellence in Veterinary Dentistry (TDK-LEVD) – English

Dyrtandlæge uddannelse

The LEVD programme is a unique opportunity to receive a comprehensive education AND a degree that verifies a highly professional level in both theory and practice. It has the unique opportunity to sit an exam at the end of the programme.

The programme combines theoretical lectures, numerous practical training sessions, and homework and has no more than eight participants per class for maximum benefit from both theoretical teaching in class, where discussions on a professional level are easier, and in practical training sessions, where there is plenty of equipment, and time spent waiting for your teacher is kept at a minimum.

The programme consists of six modules and an exam – 20 days in total. The teaching modules are supported by home assignments that participants must complete in between modules. A certain number of hours for ’homework’ must be expected.

Webinar: Mundhulebetændelse hos kat

Vi gennemgår kliniske fund og behandlingen af denne velkendte sygdom. Hvad findes der af behandlingsmetoder? I hvilken rækkefølge bør de introduceres? Få et overblik, så du er klar til at håndtere denne gruppe patienter på den helt rigtige måde.

OBS. Det vil være muligt at tilgå en optagelse af webinaret i 14 dage efter afholdelse.

Webinar: Vurdering af bid på hund

Fejlbid hos hvalpe og unghunde

Hvordan ser det normale bid ud? Hvordan klassificeres forskellige fejlbid? Hvordan og hvornår vurderer man bedst et fejlbid? Hvad bør behandles? Hvad kan behandles? Hvornår og hvordan behandler vi bedst fejlbid? Er det arveligt?

Jens Ruhnau giver i dette webinar svar på ovenstående spørgsmål og kommer med eksempler og gode råd. Han vil dele ud af sine 25 års erfaring med behandling af fejlbid hos hunde.

OBS. Det vil være muligt at tilgå en optagelse af webinaret i 14 dage efter afholdelse.

Webinar: Mundhulebetændelse hos hund

Dette webinar giver en præsentation af sygdommen og forslag til en behandlingsprocedure, så man på klinikken/hospitalet kan håndtere dette ganske komplekse sygdoms- og behandlingsbillede på en fornuftig og for hver patient individuel måde.

Vurdering af tandrøntgenbilleder

Vurdering af tandrøntgenbilleder

Der er teoretisk gennemgang af fund indenfor mange forskellige emner, som fx periodontologi, pedodontologi (mælketænder), okklusion, traumatologi og udviklingsmæssige anomalier.

Du vil lære hurtigt og sikkert at kunne erkende både normale forhold og behandlingskrævende tilstande samt at kunne vurdere, hvornår og hvordan ekstra optagelser/projektioner er nødvendige for den eksakte diagnose.

Undervisningen er dels forelæsning og dels inddragende diskussion af eksempler og cases. Der indgår ikke praktiske øvelser i optageteknikker på dette kursus.

TandTeamets Træningsdag

Tandteamets træningsdag

Dette kursus giver jer mulighed for sammen i TandTeamet at træne procedurer og flow omkring oral status (og anden tandbehandling).

Målsætningen med kurset er at få indarbejdet en fast procedure omkring oral status, så behandlingen bliver grundig og hurtig med optimal udnyttelse af arbejdstiden for alle i TandTeamet.

Undervisningen foregår som teoretisk oplæg, diskussion og erfaringsudveksling i plenum samt praktiske øvelser med træning af procedurerne.

OBS. Prisen er for hvert team uanset, om der er 2 eller 3 deltagere.

Kirurgisk ekstraktion kat

På dette kursus skal vi træne kirurgiske ekstraktioner på kat. Kurset er overvejende et praktisk kursus. Der vil være en teoretisk introduktion til indikationer for ekstraktion, herunder resorptive læsioner. Herefter skal vi træne den kirurgiske ekstraktion af de fleste tænder på katte.

Du bliver introduceret for forskellige teknikker og forskellige håndinstrumenter og bor, så du kan finde ud af, hvad der virker bedst i hænderne på dig.

Du er også velkommen til at tage dit eget udstyr med. Du kan få udstyret vurderet og få instruktion i at slibe det.

Vi skal tage røntgenbilleder før og efter ekstraktionerne og vurdere for eventuelle resorptive læsioner, så erfaring med tandrøntgen er en fordel, men ikke et krav.